Η ΚΡΗΤΗ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Η ΚΡΗΤΗ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Διαμαρτυρία κατά της μεταφοράς λαθρομεταναστών μουσουλμάνων από τη Λιβύη - «Μητσοτάκη, δεν θα μεταφέρεις τον ISIS στην Κρήτη».
ΜΙΑ ΜΚΟ (Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΣΕ ΜΚΟ), ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ Ή ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;
Ταυτόχρονα στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 249 αλλοδαπούς - Θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα.
Η πρώτη διαμαρτυρία των Κρητικών κατά της μεταφοράς στο νησί παράνομων μεταναστών από τη Λιβύη στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» έγινε χθες.
Σε σιωπηλή διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας «των ηττημένων στη Συρία και Λιβύη στρατευμάτων του ISIS στην Κρήτη», προχώρησαν Κρητικοί, που βρέθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας.
Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονταν τα εξής:
«Καλημέρα Συνέλληνες!
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι όλοι μαζί στο λιμάνι της Σούδας, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, με τη σιωπηλή παρουσία μας, σε ντόπιους και ξένους, που επιχειρούν να μεταφέρουν τα ηττημένα στη Συρία και Λιβύη στρατεύματα του ISIS στην Κρήτη.
ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΟΥΤΕ Ο «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΚΟΥΛΗΣ ΟΥΤΕ Η «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ, ΛΕΝΕ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
Δεν θα ανεχτούμε να γίνει το νησί μας μέτωπο συγκρούσεων, όπως κάποια σκοτεινά κέντρα εξουσίας σχεδιάζουν. Θα στείλουμε το μήνυμα στον παρανοϊκό Ερντογάν και στους ξένους και ντόπιους συνεργάτες του, πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος την πατρίδα μας, απέναντι στις ακατανόητες, αλλά ευθείες και επίσημες απειλές διεκδίκησης των τριών νομών της Κρήτης, από το φασιστικό καθεστώς της εχθρικής Τουρκίας.
Λίβυοι «πρόσφυγες” δεν υπάρχουν, όπως δεν υπήρξαν και τότε που οι Ευρωπαίοι “ανθρωπιστές” βομβάρδιζαν επί μήνες τη Λιβύη δολοφονώντας πολλές χιλιάδες αθώους. Οι ίδιοι, που σήμερα προωθούν και χρηματοδοτούν τη μεταφορά και εγκατάσταση των ηττημένων από τον στρατό και λαό της Λιβύης τζιχαντιστών, σε ξενοδοχεία του νησιού μας.
Η σημερινή παρουσία μας στο λιμάνι της Σούδας, θα είναι ειρηνική και σιωπηλή. Μικρόφωνα και ντουντούκες δεν θα επιτραπούν.
Τυχόν προσπάθεια παρεκτροπής, καπελώματος και αυτοπροβολής από πιθανούς προβοκάτορες, θα αποτραπεί από τους εκατοντάδες υπεύθυνους εθελοντές περιφρούρησης.
Η εκεί παρουσία μας θα έχει διάρκεια δύο ωρών.
Ζήτω η αδούλωτη Κρήτη!»
Οι φόβοι ων Κρητικών είναι δικαιολογημένοι, αφού πολλοί πρώην ισλαμιστές του ISIS τους οποίους έφερε η Τουρκία από τη Συρία και μάχονται στο πλευρό της Τρίπολης, έχουν περάσει στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 249 αλλοδαπούς - Θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα.
Πολύ ευεργετικός αποδεικνύεται ο κορωνοϊός για τα ανθελληνικά σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου(!), 10.700 λαθροεισβολείς μεταφέρθηκαν στο 1ο τρίμηνο 2020 από τα νησιά σε δομές στην ενδοχώρα.
Παράλληλα όμως, τα δήθεν κλειστά σύνορα ήταν ορθάνοικτα αφού άλλοι 9.100 ήρθαν στα νησιά από την Τουρκία στο ίδιο χρονικό διάστημα!
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι λαθροέποικοι προέρχονται από κράτη με βαρβαρικές συνήθειες, χωρίς πρόθεση να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και με στενούς φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την εσωτερική-εξωτερική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας.
Αυτή τη στιγμή, τόνισε ο κ. Μηταράκης, υπάρχουν στα νησιά μας 38.000 "πρόσφυγες και μετανάστες". Δεν μας είπε βέβαια, ότι όλοι αυτοί αποτελούν μια απίστευτη απειλή για την άμυνα των νησιών, καθώς και για την πληθυσμιακή αλλοίωσή τους, έτσι ώστε να κινδυνεύουν να γίνουν βορά των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας!
Επιπλέον, μας αποκάλυψε ότι στις δομές φιλοξενίας υπάρχουν 100.000, που σημαίνει ότι μαζί με αυτούς που έχουν ήδη εισαγάγει στις πόλεις μας τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός είναι τέτοιος που προκαλεί σοκ και δέος για την κατάσταση στην Ελλάδα μας!
Πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εκτός των 28 νέων hotspots που έχει ιδρύσει στην ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία μας, σχεδιάζει να δημιουργήσει και δεκάδες άλλα, για την μεταφορά χιλιάδων λαθρομεταναστών σε αυτά.
Ο Νικόλαος Ταμουρίδης είναι Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ και Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας.
H Mάλτα σχεδιάζει να κρατήσει 57 διασωθέντες παράνομους μετανάστες πάνω σε ένα ιδιωτικό σκάφος που είναι αγκυροβολημένο λίγο έξω από τα χωρικά της ύδατα μέχρι η ΕΕ να βρεί έναν τρόπο για την μετεγκατάστασή τους, δήλωσε σήμερα ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα.
Οι μετανάστες που επέβαιναν σε μια λέμβο διασώθηκαν από ένα εμπορικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο είχε ναυλωθεί από την κυβέρνηση της Μάλτας για να εντοπίζει τυχόν αιτούντες άσυλο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας εντός της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.
Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε σωστική λέμβο που συνήθως χρησιμοποιείται για τουριστικές κρουαζιέρες και η ΕΕ συμφώνησε να αναλάβει το κόστος της επιχείρησης μέχρι να ληφθεί απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι άνδρες αυτοί, είπε ο πρωθυπουργός.
«Αυτό δεν είναι πρόβλημα της Μάλτας παρότι κάνουμε περισσότερα από το αναμενόμενο. Άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να επωμιστούν και αυτά το βάρος. Η Μάλτα και η Ιταλία δεν μπορεί να αφεθούν μόνες τους», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
«Κλείσαμε τα λιμάνια μας και το αεροδρόμιο σε επιβάτες κρουαζιέρας και τουρίστες και δεν είναι λογικό να αφήσουμε να εισέλθουν μετανάστες», είπε αναφερόμενους στους περιορισμούς που επέβαλε η χώρα λόγω του κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι βρίσκονται στη Λιβύη περιμένοντας να περάσουν στην Ιταλία ή την Μάλτα διαπλέοντας την Μεσόγειο.
«Θα είμαστε αμετακίνητοι στη δέσμευσή μας να μην ανοίξουμε τα λιμάνια μας», πρόσθεσε και δήλωσε ότι «δεν είναι ικανοποιημένος» από την αντίδραση της ΕΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του περιστατικού.
Στις αρχές του χρόνου σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις μεταναστών στην Μάλτα και περίπου 1.500 είχαν φθάσει στη χώρα ως τις αρχές Μαρτίου σε σχέση με 3.400 σε όλη τη διάρκεια του 2019.
Η κυβέρνηση λέει ότι τα κέντρα υποδοχής της είναι πλήρη και έχει εκφράσει παράπονα ότι οι σύμμαχοί της στην ΕΕ δεν τηρούν πάντα τις δεσμεύσεις τους για υποδοχή των μεταναστών.
Όταν εμφανίστηκε στη χώρα ο κορωνοϊός, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση ναύλωσε ιδιωτικά σκάφη για να αναζητούν και να εντοπίζουν επίδοξους μετανάστες προτού φθάσουν στο νησί.
Η ΜΚΟ Alarm Phone υποστηρίζει ότι σε μια περίπτωση ένα πλοιάριο με παράνομους μετανάστες αφέθηκε μέσα στη θάλασσα να πλέει επί μέρες ακυβέρνητο μέχρι που το προσέγγισε ένα αλιευτικό και ότι 12 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό είτε πνίγηκαν ή πέθαναν από ασιτία περιμένοντας βοήθεια.
Μαλτέζοι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση.
Περίπου 50 επιζήσαντες μεταφέρθηκαν από το σκάφος στη στεριά και απελάθηκαν στη Λιβύη.
Την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με την πανδημία του κορωνοϊού, στη Βουλή κατατέθηκε διάταξη, από το υπουργείο Μετανάστευση, μέσα από την οποία θα υπάρξει επιτάχυνση της απονομής ασύλου στους αλλοδαπούς.
Υπάρχουν ακόμα διατάξεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά , για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών.
Συγκεκριμένα ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται η σύντμηση των προθεσμιών εντός των οποίων πρέπει να εκδίδεται η απόφαση επί των παράτυπων μεταναστών αιτούντων άσυλο που έλαβαν απορριπτική απόφαση σε πρώτο βαθμό, ενώ αυτές των διαμενόντων στα νησιά εξετάζονται κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, βελτιώνεται η λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών Προσφυγών.
Οι νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νήσων («ΚΕΔΝ»), που δημιουργούνται για την προσωρινή υποδοχή και φιλοξενία υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία ή βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής. Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη οι νέες αυτές Δομές θα λειτουργούν μόνο σε νησιά ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Συστήνεται Μητρώο Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ορίζονται οι προϋποθέσεις εγγραφής των ανωτέρω Οργανώσεων στο Μητρώο και παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για τη διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων.
Σκοπός του Μητρώου αυτού είναι η πλήρης καταγραφή όλων των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα Οργανώσεων στον τομέα της μετανάστευσης.
Η απόφαση κράτησης για πρόσωπα που συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια ή τη δημόσια τάξη να λαμβάνεται μόνο από τον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή.
Σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής, ο αιτών κρατείται σε Προαναχωρησιακά Κέντρα, μέχρι την απομάκρυνσή του ή την τελεσίδικη αποδοχή της αίτησής του. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί στην τήρηση της νομιμότητας, δεν εφαρμόζεται ωστόσο σε ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της ηλικίας τους.
Αρμόδια αρχή για την προστασία των ασυνόδευτων και χωρισμένων ανηλίκων είναι πλέον η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εξειδικεύονται οι αρμοδιότητές της.
Αρμόδιες Αρχές Παραλαβής για την πλήρη καταγραφή αιτήσεων διεθνούς προστασίας μπορούν να είναι πλέον και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκειμένου να καταστεί ταχύτερη και πιο αποτελεσματική η διαδικασία πλήρους καταγραφής του άρθρου 65 του ιδίου νόμου.
Σε περίπτωση παραβίασης καθήκοντος συνεργασίας από τους αιτούντες διεθνούς προστασίας, να τεκμαίρεται η σιωπηρή ανάκληση της αίτησής τους. Η τροποποίηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη για την εμπέδωση του επιβαλλόμενου καθήκοντος συνεργασίας από τους αιτούντες με τρόπο, ώστε η παραβίασή του να συνεπάγεται σιωπηρή ανάκληση της αίτησης και όχι την απόρριψή της ως προδήλως αβάσιμης. Με την προτεινόμενη τροποποίηση αναμένεται να αποσυμφορηθεί σε αρκετά σημαντικό βαθμό ο όγκος των προς εξέταση αιτήσεων.
Αξιοποιούνται στο έπακρο οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και προβλέπεται ένας νέος τρόπος επίδοσης της απόφασης, πιο άμεσος και λειτουργικός, εξοικονομώντας χρόνο και περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ενδεχόμενες πρακτικές δυσχέρειες των καθιερωμένων τρόπων επίδοσης. Αντίστοιχα, προβλέπεται η δυνατότητα παροχής όλων των πληροφοριών, που εμπεριέχονται στο συνοδευτικό έντυπο, και με ψηφιακό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανά εκατομμύριο κατοίκων παραχώρησης καθεστώτος ασύλου στην ΕΕ και τις διασυνδεδεμένες χώρες έχει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε στις 27 Απριλίου 2020, το 2019 η Ελλάδα παραχώρησε καθεστώς ασύλου σε 18.600 αλλοδαπούς, που σημαίνει 1.735 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ και τις διασυνδεδεμένες χώρες, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι μόλις 660 αλλοδαποί ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Συγκεκριμένα:
Το 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραχωρήθηκε κάποιας μορφής άσυλο σε 298.785 αλλοδαπούς, που σημαίνει 660 αλλοδαποί ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Το 2018 είχε παραχωρηθεί άσυλο σε 316.200 αλλοδαπούς.
Από αυτούς, οι 78.600 (27%) ήταν από τη Συρία, 40.000 (14%) από το Αφγανιστάν, 37.500 (13%) από τη Βενεζουέλα, από το Ιράκ το 7%, ενώ από 3% ήταν από Τουρκία, Ιράν, Ερυθραία, Νιγηρία, Σομαλία, 2% από το Πακιστάν και το υπόλοιπο 22% από τον υπόλοιπο πλανήτη.
Σε απόλυτους αριθμούς, οι χώρες που παραχώρησαν κάποιας μορφής άσυλο σε αλλοδαπούς ήταν:
Γερμανία σε 116.200 άτομα (39%)
Γαλλία σε 52.100 άτομα (14%)
Ισπανία σε 38.500 άτομα (13%)
Ιταλία σε 31.000 άτομα (10%)
Το υπόλοιπο 24% μοιράστηκε στις υπόλοιπες χώρες.
Στις υπόλοιπες θέσεις πίσω από την Ελλάδα, όσον αφορά σε πόσους αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων παραχωρήθηκε άσυλο, βρίσκεται η Αυστρία με 1550, ακολουθεί η Κύπρος με 1500, η Γερμανία με 1400, η Ελβετία με 1295, η Σουηδία με 1150, το Λουξεμβούργο με 1090 και η Ισλανδία με 1065.
Οι χώρες με τους λιγότερους αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων είναι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία με 5 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο, η Πορτογαλία, η Κροατία και η Τσεχία με 15 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο.
Στην Ελλάδα κάποιου είδους καθεστώς ασύλου δόθηκε σε 6.600 Σύριους (35%), σε 4.210 Αφγανούς (23%) και 3030 Ιρακινούς (16%). Το υπόλοιπο 26% αφορούσε άλλες εθνικότητες.
CosmoStatus
Η Ελλάδα, ένα χρεωκοπημένο κράτος χωρίς δικά της λεφτά, έχει κάνει συμφωνία με την Ε.Ε. να παίρνει κονδύλια και να κρατάει τους λαθρομετανάστες όλους στην Ελλάδα χορηγώντας τους άσυλο.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Ταυτόχρονα στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 249 αλλοδαπούς - Θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα.
Η πρώτη διαμαρτυρία των Κρητικών κατά της μεταφοράς στο νησί παράνομων μεταναστών από τη Λιβύη στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» έγινε χθες.
Σε σιωπηλή διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας «των ηττημένων στη Συρία και Λιβύη στρατευμάτων του ISIS στην Κρήτη», προχώρησαν Κρητικοί, που βρέθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας.
Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονταν τα εξής:
«Καλημέρα Συνέλληνες!
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι όλοι μαζί στο λιμάνι της Σούδας, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, με τη σιωπηλή παρουσία μας, σε ντόπιους και ξένους, που επιχειρούν να μεταφέρουν τα ηττημένα στη Συρία και Λιβύη στρατεύματα του ISIS στην Κρήτη.
ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΟΥΤΕ Ο «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΚΟΥΛΗΣ ΟΥΤΕ Η «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ, ΛΕΝΕ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
Δεν θα ανεχτούμε να γίνει το νησί μας μέτωπο συγκρούσεων, όπως κάποια σκοτεινά κέντρα εξουσίας σχεδιάζουν. Θα στείλουμε το μήνυμα στον παρανοϊκό Ερντογάν και στους ξένους και ντόπιους συνεργάτες του, πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος την πατρίδα μας, απέναντι στις ακατανόητες, αλλά ευθείες και επίσημες απειλές διεκδίκησης των τριών νομών της Κρήτης, από το φασιστικό καθεστώς της εχθρικής Τουρκίας.
Λίβυοι «πρόσφυγες” δεν υπάρχουν, όπως δεν υπήρξαν και τότε που οι Ευρωπαίοι “ανθρωπιστές” βομβάρδιζαν επί μήνες τη Λιβύη δολοφονώντας πολλές χιλιάδες αθώους. Οι ίδιοι, που σήμερα προωθούν και χρηματοδοτούν τη μεταφορά και εγκατάσταση των ηττημένων από τον στρατό και λαό της Λιβύης τζιχαντιστών, σε ξενοδοχεία του νησιού μας.
Η σημερινή παρουσία μας στο λιμάνι της Σούδας, θα είναι ειρηνική και σιωπηλή. Μικρόφωνα και ντουντούκες δεν θα επιτραπούν.
Τυχόν προσπάθεια παρεκτροπής, καπελώματος και αυτοπροβολής από πιθανούς προβοκάτορες, θα αποτραπεί από τους εκατοντάδες υπεύθυνους εθελοντές περιφρούρησης.
Η εκεί παρουσία μας θα έχει διάρκεια δύο ωρών.
Ζήτω η αδούλωτη Κρήτη!»
Οι φόβοι ων Κρητικών είναι δικαιολογημένοι, αφού πολλοί πρώην ισλαμιστές του ISIS τους οποίους έφερε η Τουρκία από τη Συρία και μάχονται στο πλευρό της Τρίπολης, έχουν περάσει στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 249 αλλοδαπούς - Θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα.
Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ.
Στον Πειραιά κατέπλευσε πλοίο που μετέφερε 249 αλλοδαπούς.
Σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα οι αλλοδαποί
Συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2, κατέπλευσε στις 06:30 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Νήσος Σάμος μεταφέροντας 249 αλλοδαπούς από τη Μυτιλήνη. To πλοίο είχε αναχωρήσει από Μυτιλήνη για Χίο Πειραιά.
Στο σημείο όπου κατέπλευσε το πλοίο οι αλλοδαποί αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
Στον Πειραιά κατέπλευσε πλοίο που μετέφερε 249 αλλοδαπούς.
Σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα οι αλλοδαποί
Συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2, κατέπλευσε στις 06:30 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Νήσος Σάμος μεταφέροντας 249 αλλοδαπούς από τη Μυτιλήνη. To πλοίο είχε αναχωρήσει από Μυτιλήνη για Χίο Πειραιά.
Στο σημείο όπου κατέπλευσε το πλοίο οι αλλοδαποί αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
Νίκος Ταμουρίδης: Ο λαθροεποικισμός συνεχίζεται αμείωτος!
Πολύ ευεργετικός αποδεικνύεται ο κορωνοϊός για τα ανθελληνικά σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου(!), 10.700 λαθροεισβολείς μεταφέρθηκαν στο 1ο τρίμηνο 2020 από τα νησιά σε δομές στην ενδοχώρα.
Παράλληλα όμως, τα δήθεν κλειστά σύνορα ήταν ορθάνοικτα αφού άλλοι 9.100 ήρθαν στα νησιά από την Τουρκία στο ίδιο χρονικό διάστημα!
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι λαθροέποικοι προέρχονται από κράτη με βαρβαρικές συνήθειες, χωρίς πρόθεση να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και με στενούς φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την εσωτερική-εξωτερική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας.
Αυτή τη στιγμή, τόνισε ο κ. Μηταράκης, υπάρχουν στα νησιά μας 38.000 "πρόσφυγες και μετανάστες". Δεν μας είπε βέβαια, ότι όλοι αυτοί αποτελούν μια απίστευτη απειλή για την άμυνα των νησιών, καθώς και για την πληθυσμιακή αλλοίωσή τους, έτσι ώστε να κινδυνεύουν να γίνουν βορά των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας!
Επιπλέον, μας αποκάλυψε ότι στις δομές φιλοξενίας υπάρχουν 100.000, που σημαίνει ότι μαζί με αυτούς που έχουν ήδη εισαγάγει στις πόλεις μας τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός είναι τέτοιος που προκαλεί σοκ και δέος για την κατάσταση στην Ελλάδα μας!
Πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εκτός των 28 νέων hotspots που έχει ιδρύσει στην ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία μας, σχεδιάζει να δημιουργήσει και δεκάδες άλλα, για την μεταφορά χιλιάδων λαθρομεταναστών σε αυτά.
Ο Νικόλαος Ταμουρίδης είναι Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ και Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας.
«Μάλτα γιοκ»: Το νησιωτικό κράτος λέει «όχι» σε πλοίο με λαθρομετανάστες - «Δεν είναι πρόβλημά μας».
H Mάλτα σχεδιάζει να κρατήσει 57 διασωθέντες παράνομους μετανάστες πάνω σε ένα ιδιωτικό σκάφος που είναι αγκυροβολημένο λίγο έξω από τα χωρικά της ύδατα μέχρι η ΕΕ να βρεί έναν τρόπο για την μετεγκατάστασή τους, δήλωσε σήμερα ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα.
Οι μετανάστες που επέβαιναν σε μια λέμβο διασώθηκαν από ένα εμπορικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο είχε ναυλωθεί από την κυβέρνηση της Μάλτας για να εντοπίζει τυχόν αιτούντες άσυλο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας εντός της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.
Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε σωστική λέμβο που συνήθως χρησιμοποιείται για τουριστικές κρουαζιέρες και η ΕΕ συμφώνησε να αναλάβει το κόστος της επιχείρησης μέχρι να ληφθεί απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι άνδρες αυτοί, είπε ο πρωθυπουργός.
«Αυτό δεν είναι πρόβλημα της Μάλτας παρότι κάνουμε περισσότερα από το αναμενόμενο. Άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να επωμιστούν και αυτά το βάρος. Η Μάλτα και η Ιταλία δεν μπορεί να αφεθούν μόνες τους», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
«Κλείσαμε τα λιμάνια μας και το αεροδρόμιο σε επιβάτες κρουαζιέρας και τουρίστες και δεν είναι λογικό να αφήσουμε να εισέλθουν μετανάστες», είπε αναφερόμενους στους περιορισμούς που επέβαλε η χώρα λόγω του κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι βρίσκονται στη Λιβύη περιμένοντας να περάσουν στην Ιταλία ή την Μάλτα διαπλέοντας την Μεσόγειο.
«Θα είμαστε αμετακίνητοι στη δέσμευσή μας να μην ανοίξουμε τα λιμάνια μας», πρόσθεσε και δήλωσε ότι «δεν είναι ικανοποιημένος» από την αντίδραση της ΕΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του περιστατικού.
Στις αρχές του χρόνου σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις μεταναστών στην Μάλτα και περίπου 1.500 είχαν φθάσει στη χώρα ως τις αρχές Μαρτίου σε σχέση με 3.400 σε όλη τη διάρκεια του 2019.
Η κυβέρνηση λέει ότι τα κέντρα υποδοχής της είναι πλήρη και έχει εκφράσει παράπονα ότι οι σύμμαχοί της στην ΕΕ δεν τηρούν πάντα τις δεσμεύσεις τους για υποδοχή των μεταναστών.
Όταν εμφανίστηκε στη χώρα ο κορωνοϊός, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση ναύλωσε ιδιωτικά σκάφη για να αναζητούν και να εντοπίζουν επίδοξους μετανάστες προτού φθάσουν στο νησί.
Η ΜΚΟ Alarm Phone υποστηρίζει ότι σε μια περίπτωση ένα πλοιάριο με παράνομους μετανάστες αφέθηκε μέσα στη θάλασσα να πλέει επί μέρες ακυβέρνητο μέχρι που το προσέγγισε ένα αλιευτικό και ότι 12 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό είτε πνίγηκαν ή πέθαναν από ασιτία περιμένοντας βοήθεια.
Μαλτέζοι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση.
Περίπου 50 επιζήσαντες μεταφέρθηκαν από το σκάφος στη στεριά και απελάθηκαν στη Λιβύη.
Στην Ελλάδα του προδότη Κούλη. Εν μέσω κορωνοϊού: Στη Βουλή διάταξη που θα επιταχύνει την απονομή ασύλου.
Την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με την πανδημία του κορωνοϊού, στη Βουλή κατατέθηκε διάταξη, από το υπουργείο Μετανάστευση, μέσα από την οποία θα υπάρξει επιτάχυνση της απονομής ασύλου στους αλλοδαπούς.
Υπάρχουν ακόμα διατάξεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά , για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών.
Συγκεκριμένα ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται η σύντμηση των προθεσμιών εντός των οποίων πρέπει να εκδίδεται η απόφαση επί των παράτυπων μεταναστών αιτούντων άσυλο που έλαβαν απορριπτική απόφαση σε πρώτο βαθμό, ενώ αυτές των διαμενόντων στα νησιά εξετάζονται κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, βελτιώνεται η λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών Προσφυγών.
Οι νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νήσων («ΚΕΔΝ»), που δημιουργούνται για την προσωρινή υποδοχή και φιλοξενία υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία ή βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής. Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη οι νέες αυτές Δομές θα λειτουργούν μόνο σε νησιά ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Συστήνεται Μητρώο Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ορίζονται οι προϋποθέσεις εγγραφής των ανωτέρω Οργανώσεων στο Μητρώο και παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για τη διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων.
Σκοπός του Μητρώου αυτού είναι η πλήρης καταγραφή όλων των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα Οργανώσεων στον τομέα της μετανάστευσης.
Η απόφαση κράτησης για πρόσωπα που συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια ή τη δημόσια τάξη να λαμβάνεται μόνο από τον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή.
Σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής, ο αιτών κρατείται σε Προαναχωρησιακά Κέντρα, μέχρι την απομάκρυνσή του ή την τελεσίδικη αποδοχή της αίτησής του. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί στην τήρηση της νομιμότητας, δεν εφαρμόζεται ωστόσο σε ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της ηλικίας τους.
Αρμόδια αρχή για την προστασία των ασυνόδευτων και χωρισμένων ανηλίκων είναι πλέον η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εξειδικεύονται οι αρμοδιότητές της.
Αρμόδιες Αρχές Παραλαβής για την πλήρη καταγραφή αιτήσεων διεθνούς προστασίας μπορούν να είναι πλέον και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκειμένου να καταστεί ταχύτερη και πιο αποτελεσματική η διαδικασία πλήρους καταγραφής του άρθρου 65 του ιδίου νόμου.
Σε περίπτωση παραβίασης καθήκοντος συνεργασίας από τους αιτούντες διεθνούς προστασίας, να τεκμαίρεται η σιωπηρή ανάκληση της αίτησής τους. Η τροποποίηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη για την εμπέδωση του επιβαλλόμενου καθήκοντος συνεργασίας από τους αιτούντες με τρόπο, ώστε η παραβίασή του να συνεπάγεται σιωπηρή ανάκληση της αίτησης και όχι την απόρριψή της ως προδήλως αβάσιμης. Με την προτεινόμενη τροποποίηση αναμένεται να αποσυμφορηθεί σε αρκετά σημαντικό βαθμό ο όγκος των προς εξέταση αιτήσεων.
Αξιοποιούνται στο έπακρο οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και προβλέπεται ένας νέος τρόπος επίδοσης της απόφασης, πιο άμεσος και λειτουργικός, εξοικονομώντας χρόνο και περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ενδεχόμενες πρακτικές δυσχέρειες των καθιερωμένων τρόπων επίδοσης. Αντίστοιχα, προβλέπεται η δυνατότητα παροχής όλων των πληροφοριών, που εμπεριέχονται στο συνοδευτικό έντυπο, και με ψηφιακό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Πρώτη σε απόδοση ασύλου σε ισλαμιστές η Ελλάδα στην Ευρώπη.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανά εκατομμύριο κατοίκων παραχώρησης καθεστώτος ασύλου στην ΕΕ και τις διασυνδεδεμένες χώρες έχει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε στις 27 Απριλίου 2020, το 2019 η Ελλάδα παραχώρησε καθεστώς ασύλου σε 18.600 αλλοδαπούς, που σημαίνει 1.735 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ και τις διασυνδεδεμένες χώρες, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι μόλις 660 αλλοδαποί ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Συγκεκριμένα:
Το 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραχωρήθηκε κάποιας μορφής άσυλο σε 298.785 αλλοδαπούς, που σημαίνει 660 αλλοδαποί ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Το 2018 είχε παραχωρηθεί άσυλο σε 316.200 αλλοδαπούς.
Από αυτούς, οι 78.600 (27%) ήταν από τη Συρία, 40.000 (14%) από το Αφγανιστάν, 37.500 (13%) από τη Βενεζουέλα, από το Ιράκ το 7%, ενώ από 3% ήταν από Τουρκία, Ιράν, Ερυθραία, Νιγηρία, Σομαλία, 2% από το Πακιστάν και το υπόλοιπο 22% από τον υπόλοιπο πλανήτη.
Σε απόλυτους αριθμούς, οι χώρες που παραχώρησαν κάποιας μορφής άσυλο σε αλλοδαπούς ήταν:
Γερμανία σε 116.200 άτομα (39%)
Γαλλία σε 52.100 άτομα (14%)
Ισπανία σε 38.500 άτομα (13%)
Ιταλία σε 31.000 άτομα (10%)
Το υπόλοιπο 24% μοιράστηκε στις υπόλοιπες χώρες.
Στις υπόλοιπες θέσεις πίσω από την Ελλάδα, όσον αφορά σε πόσους αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων παραχωρήθηκε άσυλο, βρίσκεται η Αυστρία με 1550, ακολουθεί η Κύπρος με 1500, η Γερμανία με 1400, η Ελβετία με 1295, η Σουηδία με 1150, το Λουξεμβούργο με 1090 και η Ισλανδία με 1065.
Οι χώρες με τους λιγότερους αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων είναι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία με 5 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο, η Πορτογαλία, η Κροατία και η Τσεχία με 15 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο.
Στην Ελλάδα κάποιου είδους καθεστώς ασύλου δόθηκε σε 6.600 Σύριους (35%), σε 4.210 Αφγανούς (23%) και 3030 Ιρακινούς (16%). Το υπόλοιπο 26% αφορούσε άλλες εθνικότητες.
CosmoStatus
Η Ελλάδα, ένα χρεωκοπημένο κράτος χωρίς δικά της λεφτά, έχει κάνει συμφωνία με την Ε.Ε. να παίρνει κονδύλια και να κρατάει τους λαθρομετανάστες όλους στην Ελλάδα χορηγώντας τους άσυλο.