Disqus Shortname

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ U.B.I (UNIVERSAL BASIC INCOME)

U.B.I.(UNIVERSAL BASIC INCOME)


Παγκόσμιο βασικό εισόδημα

Ελευθερία ή υποδούλωση;

Η ελευθερία ως ιδέα μοιάζει λίγο με τον καιρό. Αυτό δήλωσε κάποτε σε συνέντευξη του ο Mark Twain. Όλοι μιλάνε για αυτή αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα γι αυτό Ειδικά οι πολιτικοί έχουν μια περίεργη σχέση με την ελευθερία. Την προτασουν σε κάθε ομιλία τους αλλά αποφεύγουν να την υλοποιήσουν. Δύσκολο; Νομίζω όχι. Σχεδόν ακατόρθωτο. Βλέπετε η ελευθερία δεν είναι ιδεολογημα αλλά δημιουργία και μάλιστα συνδημιουργια, επειδή γενιομαστε με αυτή την εγγραφή στο dna μας, αλλά σιγά σιγά η κοινωνία την εναποθέτει στην σφαίρα της φαντασίας, ως ουτοπία, επειδή έτσι μας έμαθαν. 
Το παγκόσμιο βασικό εισόδημα ως σκέψη και αποτύπωση το βρίσκουμε στα τέλη του 1890 από δύο Θωμάδες. Το βρίσκουμε στην" ουτοπία "του Thomas More και τον πατέρα της αμερικανικης Ανεξαρτησίας Thomas Pain. 
Αρα δεν είναι κάτι καινούριο ως σκέψη. 
Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε να συζητείται πολύ. Μέχρι και ταινία μικρού μήκους βλέπουμε να κυκλοφορεί στα media. Παρακάτω θα βρείτε και ένα βίντεο το οποίο είναι από τα πιο ενδεικτικά. 
Αφού το δείτε πολλοί θα πείτε ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό και αρκετοί ότι αυτά δεν γίνονται. 
Θα θέλαμε όμως να εστιασεται σε κάτι το οποίο δεν αναφέρεται καθόλου στο βίντεο. ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ θα το εφαρμοζανε; 
Επειδη η ιστορία μας έχει διδάξει ότι καμία ανατροπή καμία επανάσταση ήταν ακηδεμονευτη θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο πολύ υποψιασμένοι. 
Περί επανάστασης και ανατροπής πρόκειται η ιδέα του Π. Β. Ε.; ή κίνημα που έχει τις ρίζες του σε βασικές ανθρώπινες αξίες? Το σίγουρο είναι ότι είναι μια πραγματικότητα που βασίζεται στον συσωρευμενο πλούτο τον οποίο παράγει ο άνθρωπος και μόνο. Εδώ θα ήταν καλό να μελετήσετε παγκόσμιες οικονομικές συμφωνίες, ειδικά αυτή του bretton woods όπου είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη καθώς και να αναζητήσετε τις κοινοποιήσεις σε διάφορα blog και sites τα οποία αναφέρονται σε καταπιστευματικους λογαριασμούς όπου αποδεικνύεται περίτρανα ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά θα σας δίνουμε ότι θέλουμε εμείς από τα δικά σας γιατί εσείς είστε ανίκανοι να τα διαχειριστείτε. Σας θυμίζει κάτι; 
Πως θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αληθινό; Με ποια κριτήρια και με ποιες αποδείξεις θα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ήταν άλλος ένας τρόπος υποδούλωσης του ανθρώπινου γένους; Καινούρια πρωτοποριακή ιδεα , λύση αλλά και λύτρωση από τα δεσμά της τραπεζοκρατιας; 
Δε θα μπορούσε όμως να σταθεί αυτή η ιδέα από μόνη της. Θα χρειαστεί να υλοποιηθούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα για να είμαστε σίγουροι ότι ο πλανήτης άλλαξε ρότα και από οικονομοκεντρικος έγινε ανθρωποκεντρικός. 
Να γίνει πραγματικότητα η ελεύθερη ενέργεια, να βάζουμε σε εφαρμογή πολλές από τις εφευρέσεις συνανθρώπων μας, όπως του ΤΕΣΛΑ, ο μαγνητισμός ως κινητήρια ισχύς για τις μετακινήσεις αλλά και την εστίαση και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας να αποκτήσει νόημα μέσα από τη λέξη ΥΓΕΊΑ και να μην είναι το μακρύ πλοκάμι της παγκόσμιας υποδούλωσης όπως βλέπουμε στις μέρες μας μέσω ψευτοεπιδημιων. 
ΕΊΝΑΙ σχεδόν βέβαιο ότι το Π. Β. Ε. θα αποκτήσει σάρκα και οστά, το βλέπουμε σιγά σιγά με την απόδοση μηνιαίας καταβολής επιδομάτων, σχεδόν σε όλους, με διάφορες δικαιολογίες. Σημεία των καιρών; Ειδωμεν. 
Βάλτε το βίντεο να παίξει και αφού το δείτε σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι για κάποιους να κατευθύνουν την σκέψη μας. 
Μονό με σφαιρική γνώση θα υπάρχει ελεύθερη βούληση. Αλώστε να μην ξεχνάμε....

Η ΆΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΆΘΗΣΗ ΑΛΛΆ ΕΠΙΛΟΓΉ ✔️✔️✔️

Δείτε το βίντεο
"Καθολικό Βασικό Εισόδημα: δικαίωμα στη ζωή"