Disqus Shortname

(ΒΙΝΤΕΟ) ΙΔΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ


Κάτοικοι της Ικαρίας γιούχαραν τον Μητσοτάκη! (video)

February 6, 2021

Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο νησί της Ικαρίας. Εξαγριωμένοι, κάτοικοι τον περίμεναν κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο του νησιού και τον …στόλισαν με αρκετά κοσμητικά επίθετα.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του νησιού, παρέδωσαν υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

"Τα νησιά μας έχουν πληρώσει βαρύ φόρο ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές λόγω της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης σε όλους τους τομείς απ΄ τις πολιτικές επιλογές των κέντρων εξουσίας.

Ως απάντηση στην τραγική αυτή κατάσταση, με σκληρή προσωπική εργασία των κατοίκων και προσφορές κυρίως σε χρήμα των ομογενών συμπατριωτών μας, καταφέραμε να χτίσουμε το Νοσοκομείο μας (όπως και το Γηροκομείο, δρόμους, σχολεία, ιατρεία κι άλλες υποδομές) που συνεχίζουμε να ενισχύουμε με δωρεές κάθε είδους.

Παρότι μετά από προσπάθειες χρόνων η Ελληνική Πολιτεία ανέλαβε την λειτουργία του η υπόθεση κάλυψης των στοιχειωδών υγειονομικών αναγκών μας χρειάστηκε να περάσει από «χίλια κύματα» (ανάμεσα στα οποία και πάλι η υποβάθμιση – μετατροπή του σε παράρτημα του Νοσοκομείου Σάμου ).

Χρειάστηκαν μεγάλες και επανειλημμένες κινητοποιήσεις για να πετύχουμε την μερική έστω αυτονομία του Νοσοκομείου μας και κυρίως την ύπαρξή του, εν μέσω πολιτικών κλεισιμάτων και συγχωνεύσεων. 

Καταφέραμε, έστω και με εύθραυστο τρόπο, να ζούμε με μια βασική ασφάλεια στον τόπο μας. Αρχές του 21ου αιώνα τα νησιά μας πάσχιζαν και πασχίζουν για αυτά τα στοιχειώδη που θεωρούνται δεδομένα στον τομέα της Υγείας από δεκαετίες.

Πρέπει να θυμίσουμε πως τα νησιά μας (Ικαρία, Φούρνοι, Θύμαινα) περιβάλλονται απ' το Ικάριο πέλαγος, μια από τις δυσκολότερες και πιο άγριες θάλασσες. 

Ακόμα και το καλοκαίρι οι αποκλεισμοί είναι πολύ συχνοί σε συνδυασμό και με την προβληματικότατη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Οδικό δίκτυο προβληματικό έως κάκιστο, οι διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών συνηθισμένο φαινόμενο.

 Άρα η μόνη λύση για όποιον άνθρωπο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας είναι οι πλήρως στελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας.

Άλλωστε όπως έχουν παραδεχτεί και οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπουργείου (πχ το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας μετά την εγκληματική πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το 2003) η ανάπτυξη και στελέχωση των μονάδων υγείας για την παροχή θεραπείας στον τόπο μας αποτελούν την ασφαλέστερη και οικονομικότερη λύση".



ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ- ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΔΩ Ο... ΣΥΝΑΓΕΛΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. 



 ΠΗΓΗ http://esykamaterou2.blogspot.com/2021/02/video-idou-i-pragmatiki-dimoskopisi-pou-den-tha-dixoun-ta-kanalia.html