Disqus Shortname

ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΣΩΤΗΡΑ” ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ [ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ] Μαζί με το εμβόλιο «ποτίζεται» και ο Τσιόδρας!


 






Μαζί με το εμβόλιο «ποτίζεται» και ο Τσιόδρας! Το ότι ο εντιμότατος πατέρας επτά παιδιών, ο «φανελάκιας»  καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, συμμετέχει σε μελέτες για νέα φάρμακα και φυσικά χρηματοδοτείται από αυτές, είναι γνωστό. Το «Μακελειό» είχε …αναδείξει τις συμβάσεις του ήδη από την αρχή της πανδημίας. Ναι, η δουλειά του είναι η έρευνα, και ναι πρέπει το Κράτος να χρηματοδοτεί τις έρευνες και δη όταν αυτές αφορούν τη δημόσια Υγεία.

Το θέμα, όμως είναι, ότι δεν είναι όλες οι έρευνες χρηματοδοτούμενες από το Κράτος, κι εκεί εμπίπτει το ηθικόν του πράγματος. Μην ξεχνάμε πως όταν μια φαρμακευτική εταιρεία θέλει να αυξήσει τον τζίρο της, πάει κατευθείαν στην πηγή: στους γιατρούς. Εκείνους, δηλαδή, που συνταγογραφούν τα φάρμακά της για τους ασθενείς που τα χρειάζονται για να θεραπευτούν. Είναι γενικά παραδεκτό ότι σε περιόδους επιδημιών ή πανδημιών οι γιατροί αυτοί είναι οι «μεσάζοντες» προκειμένου να λανσάρουν τα προϊόντα των φαρμακευτικών οι οποίες τους «τροφοδοτούν». Η ιστορία της Νοβάρτις είναι τρανταχτό παράδειγμα, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με τις φαρμακευτικές που εμπλέκονται στον κορωνοϊό.

Ο «Σωτήρας» πάντως, φαίνεται να είναι πιστός σε ορισμένες εταιρείες. Μία από αυτές είναι η επίσης αμαρτωλή ελβετική Roche.  Σύμφωνα με έγγραφα που αναρτώνται στην Διαύγεια, η εν λόγω φαρμακευτική «τροφοδοτεί» μελέτη προϋπολογισμού 42.000,00€ για τον καθηγητή του «Αττικόν».  Ο καθηγητής φαίνεται πάντως πως ακόμα και μέχρι πριν μια εβδομάδα, έγινε αποδέκτης άλλης χρηματοδότησης σύμφωνα με απόσπασμα πρακτικού που βγήκε κι αυτό στην Διαύγεια, όπου χορηγός αναφέρεται H «REGENTS OF THE UNIVERSITY OF MICHIGAN μέσω  του PPD GLOBAL LT» και αποδέκτης ο Σωτήρης Τσιόδρας για κλινική μελέτη. Η έγκριση του προϋπολογισμού είναι στις 122.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα  για τον Φεβρουάριο που μόλις ξεκίνησε!



Το ηθικόν λοιπόν του πράγματος, δεν αφορά τις μελέτες, αφού όλοι γνωρίζουν ότι μια έρευνα σε οποιονδήποτε τομέα είναι πολυέξοδη. Οι σχέσεις, όμως, μεταξύ δημοσίων πανεπιστημίων και φαρμακοβιομηχανιών θα πρέπει να ελέγχονται προκειμένου η ελευθερία των κλινικών δοκιμών να προφυλάσσεται από ιδιωτικά συμφέροντα.  Άρα, το ερώτημα που τίθεται ξανά, είναι κατά πόσο η νόμιμη χρηματοδότηση του κυρίου Τσιόδρα είναι τελικά και ηθική…

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου "Αττικόν"

Δείτε ΕΔΩ και την απόφαση του ΕΚΠΑ

ΠΗΓΗ https://aphdalosnays.blogspot.com/2021/02/blog-post_33.html